Topp 10 mest kända prinsessorna

#10: Marie-Chantal, kronprinsessa av Grekland & prinsessa av Danmark

Den här damen lever på allvar drömmen. Som alla tjejer drömde hon nog om att bli prinsessa men till skillnad från de flesta fick hon faktiskt förverkliga sina fantasier. Hon kom från en rik familj och tillbringade sitt tidiga liv med att flytta över hela världen med sin affärsmansfar, Robert Warren Miller. 1995 förlovade hon sig med Pavlos, Greklands kronprins vars far var kung Konstantin II. Hon har nu fem barn, inklusive sin Insta-berömda dotter, Maria-Olympia, vars extravaganta livsstil du kan följa på nätet.

#9: Prinsessan Anne

Drottning Elizabeth II:s dotter, Anne, har lyckats tillbringa sitt liv till stor del utanför det kungliga rampljuset. Vid sin födelse var hon trea i kön om den brittiska tronen, men eftersom familjen har utökats under åren satt hon på 12:e plats i raden i slutet av 2017. Hennes passioner i livet är välgörenhetsarbete, särskilt för Rädda Barnen, och ridsport.  Hon är faktiskt den första medlemmen av den brittiska kungafamiljen som någonsin deltagit i OS. Hon red på sin mammas häst, Goodwill, i olympiska sommarspelen 1976, som hölls i Montreal, Kanada. Anne blev också offer för ett kidnappningsförsök 1974, som lyckligtvis avbröts.

#8: Mette-Marit, kronprinsessa av Norge

Om du letar efter en trasa till rikedom-historia är den här för dig. Den här norska damen var ensamstående mamma och hade arbetat på restauranger som servitris innan hon träffade landets kronprins Haakon på en fest under Quarts musikfestivalsäsong. Det första mötet hände flera år innan de två faktiskt inledde ett romantiskt förhållande. När deras förlovning tillkännagavs väckte det uppståndelse i kungafamiljen på grund av Mette-Marits tidigare och tvivelaktiga sociala kopplingar. Trots detta gifte de sig 2001 och har nu två barn tillsammans.

#7: Caroline, prinsessan av Hannover

Medan Charlene, prinsessan av Monaco, är en anmärkningsvärd medlem genom äktenskap av Monacos kungafamilj, är prinsessan Caroline kanske mer känd. Caroline, även känd som prinsessan av Monaco, är den äldsta dottern till den berömda Grace Kelly. Vid olika tillfällen i sitt liv har hon varit arvtagare till det lilla europeiska landets tron. Hon studerade vid Sorbonne i Paris och talar flytande fem språk. Hennes tidiga äktenskap, 1978 och 1983, slutade båda med skilsmässa. 1999 gifte hon sig med prins Ernst August av Hannover, vilket gjorde henne till prinsessa av Hannover, även om de enligt uppgift separerade 2009. Hannover är en tysk dynasti som inte längre är ansluten till en stat, utan är kopplad till den brittiska kungafamiljen.

#6: Prinsessan Ameerah al-Taweel

Hennes fullständiga titel kan vara en munsbit (prinsessan Ameerah bint Aidan bin Nayef Al-Taweel Al-Otaibi), men hon kallas vanligen helt enkelt för prinsessan Ameerah. När hon bara var tonåring lyckades hon få en intervju med den saudiarabiske prinsen Alwaleed Bin Talal, en av världens rikaste män, för ett skolprojekt. Prinsen, som är 28 år äldre än hon, blev kär i henne och de två gifte sig kort efter deras första möte. De skilde sig 2013, men prinsessan fortsätter att vara i nyheterna. Hon lägger stort fokus på filantropi och kamp för kvinnors rättigheter i Mellanöstern.

v#5: Victoria, kronprinsessan av Sverige & hertiginnan av Västergötland

Victoria är dotter till kungen av Sverige, kung Carl XVI Gustaf och är den första i kön att ta tronen. Hon kommer att bli drottning regent av Sverige, vilket innebär att hon kommer att kunna regera i sin egen rätt snarare än som en gemål eller drottningregent. Det var först 1980, flera år efter hennes födelse, som Sveriges monarki blev ett absolut urverk där personens kön inte påverkar deras rätt till tronen. Kronprinsessans Victoriafond, som hjälper barn med funktionsnedsättningar eller kroniska sjukdomar, är ett av hennes stora projekt.

#4: Masako, kronprinsessa av Japan

Masako var student vid Tokyos universitet 1986 när hon träffade Naruhito, Japans kronprins på ett teparty. De två uppvaktade en period men hon ansågs vara en olämplig fru på grund av en familjeskandal som hennes farfar var en del av. Ovanpå det vägrade Masako till en början prinsens erbjudanden om äktenskap eftersom hon ville fokusera på sin karriär. Hon visste att hon skulle behöva lägga sina egna mål åt sidan om hon skulle bli kunglig. Men 1993 gifte sig Masako Owada med prinsen och blev medlem av den japanska kejserliga familjen.

#3: Prinsessan Zhao av ​​Pingyang [aka Princess Pingyang]

Denna kinesiska prinsessa är så nära en verklig Mulan som du kan komma. Pingyang, född år 598, organiserade en helt kvinnlig armé för att hjälpa sin far i hans strävan att störta Sui-dynastin. När Pingyang dog i ung ålder efter att ha hjälpt sin far att bli kejsar Gazou, organiserade han en begravning för henne av det slag som vanligtvis skulle ges till en militärgeneral. När folk protesterade mot detta beslut på grund av hennes kön, sa han berömt: "Hon deltog i många strider, och hennes hjälp var avgörande för att grunda Tang-dynastin. ... Hon var ingen vanlig kvinna."

#2: Grace Kelly, Princess Consort of Monaco

Den här historien får dig att tro att sagor verkligen blir sanna. En av de mest kända samtida prinsessorna var Grace Kelly, före detta skådespelerska och prinsessan av Monaco. När Kelly deltog i filmfestivalen i Cannes 1955, var det meningen att Kelly skulle ha en fotosession med prins Rainier III av Monaco. Hon var i ett förhållande med någon annan vid den tiden, men prinsen fattade tydligt tycke för henne. Senare samma år reste han till Amerika, träffade hennes familj och friade efter några dagar. På den tiden ansågs deras äktenskap vara århundradets mest anmärkningsvärda, det vill säga fram till....

#1: Diana, prinsessan av Wales

Naturligtvis måste vårt första val vara Diana, prinsessan av Wales. Även om Diana var allmänt känd som "Folkets prinsessa", kom hon faktiskt från adeln själv. Redan innan hon gifte sig med Charles, Prince of Wales, hade hon sin egen titel som Lady Diana Spencer efter att hennes far blev Earl Spencer 1975. Diana är utan tvekan en av de mest älskade medlemmarna som den brittiska kungafamiljen någonsin har haft, trots hennes eventuella skilsmässa från Charles.  Hennes död 1997 skakade världen och såg en ström av tillgivenhet för denna anmärkningsvärda figur.

28 Mar 2023