Med Malmö som utgångspunkt

I politikens värld är det väldigt mycket fokus på Stockholm och det kan nog alla som inte bor i Stockholm hålla med om att det är fruktansvärt tröttsamt. Vad bryr vi som bor i Malmö och Göteborg - eller säkert ännu mer i norra Sverige - oss om vad som sker i Stockholm och vad som är viktigt för stockholmarna. Inte ett smack. Det känns bara som snobberi att allt ska utgå från deras behov och önskemål.

Har allt och mer

Hur som helst... Jag arbetar från ett fint litet kontor i Malmö City och tycker inte att jag kunde haft det bättre rent lägesmässigt. Malmö City har allt som man behöver och dessutom ligger det ju bara en halvtimmes tågresa från Köpenhamn, som är mycket större och mysigare än Stockholm. Jag hittade min fina lilla kontorslokal genom en lokal förmedlare och det gick både snabbt och lätt och skulle jag jämföra priset jag får ge för detta kontor i Malmö City med vad jag skulle fått ge för en liknande lokal i huvudstaden så skulle nog de flesta som inte har så mycket erfarenhet av Stockholms priser tappa hakan. 

Man väljer område med omsorg

Man ska förstås inte sticka under stol med att det finns bättre och sämre områden i Malmö - som i alla större städer. I city finns nog ändå det största variationen för här finns alla typer av människor representerade i vimlet. Jag gillar den aspekten av att arbeta i Malmö City. Jag hade varken velat vara i snobbiga Limhamn eller i Rosengårds ghetto hela tiden.

6 Aug 2017