Öka sammanhållningen på jobbet

Många av oss är på jobbet fler timmar av sin vakna tid än vad de är hemma. Är man förälder så kan det vara att man träffar sina kollegor mer än sina barn! Det är då viktigt att ha en bra sammanhållning, kollegor emellan. Inte sitta där vid bakom sina skärmväggar och låtsas som inget. Vik undan skärmväggen, prata med varandra samt gör saker tillsammans!

En sak ni kan göra tillsammans är att ta en promenad på lunchen, eller ta er friskvårdstimme för detta. Om du har ett jobb som innebär stillasittande inomhus är det ett bra sätt att komma ut lite och röra på sig varje dag. Skippa jobbsnacket bara!

Andra saker att göra tillsammans

En annan kul sak att göra är att dra samman en sån "halv åtta hos mig" men "work edition". Det kan ni göra så här: En dag i veckan bjuder en person på hemlagad lunch. Nästa vecka bjuder en annan som är med i ”matcirkeln” tillbaka och så fortsätter ni så tills alla har haft en lunch. 

Fika tillsammans en dag i veckan. Kanske en onsdag, mitt i veckan eller som avslutning på fredagen. Turas om att baka/köpa det ni ska fika med.

Ha en frukostklubb. Kanske det är så att ni är flera som inte äter frukost hemma. Gör det på jobbet och tillsammans!

En AW är även det trevligt att göra tillsammans. Inte så svårt att fixa med heller!

 

 

16 Feb 2019